Gyakori kérdések

Mi a RENDO?
Egy internetes portál, ahol a használt mobiltelefonok fix áron, gyorsan és egyszerűen adhatók el. A telefonokat a RENDO megveszi, majd a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében, feljavítva újraértékesíti azokat.

Hogyan működik?
Mint egy normál webáruház, azzal a különbséggel, hogy a felhasználó itt nem vásárol, hanem elad. A honlapunkon lévő katalógusból kiválasztja az általa eladni kívánt készülék típusát, megadja annak jellemzőit, és azonnal látja az árat, amennyiért megvásároljuk azt. Ha a felhasználó ezen az áron el kívánja adni telefonját, megadja személyes adatait, majd a készüléket becsomagolva, ingyenesen és értékbiztosítva postára tudja adni. Miután beérkezett hozzánk, alaposan átvizsgáljuk, ellenőrizzük a megadott adatok helyességét és néhány napon belül átutaljuk a vételárat.

Hány termék található a katalógusban?
Katalógusunk jelenleg több, mint 200 típust tartalmaz és a választék folyamatosan bővül.

Milyen előnyt kínál a RENDO az aukciós portálokkal és az apróhirdetésekkel szemben?
Aukciós vagy apróhirdetési portálon eladni körülményes és hosszadalmas folyamat. A felhasználói profil létrehozása, egy jó hirdetés megírása, a termékfotók elkészítése órákat vehet igénybe. A sikeres eladáshoz sokszor hetekre van szükség, ráadásul a vételár és a kifizetés is bizonytalan. A RENDO kiküszöböli ezeket nehézségeket.
A RENDO-n eladni:
- Gyors: az eladó azonnal látja az eladási árat, nincs licit, nincs alku, nincs várakozás.
- Egyszerű: nincs szükség regisztrációra, az eladás csak néhány kattintás.
- Kényelmes: nem kell hirdetést feladni, időpontot egyeztetni és személyesen találkozni a vevővel.
- Biztonságos: az adatok megadása titkosított, biztonságos internet kapcsolaton keresztül történik. A vételárat bankszámlára utaljuk.
- Kockázatmentes: a pénzt garantáltan átutaljuk vagy ha az eladó közben meggondolja magát, a készüléket visszaküldjük.

A honlapon kívül, más módon is vásárolnak telefonokat?
Céges telefonflottákat, beragadt készleteket, nagyobb tételeket egyedi megállapodás keretében is vásárolunk. Háztartásban szokásos mennyiséget kizárólag a honlapon keresztül.

Milyen telefonok érkeznek be?
Leginkább a Samsung, az Apple, a Nokia és a Sony okostelefonjai, de többször találkozunk az elmúlt közel 20 év régi klasszikusaival is. Éppen csak kipróbált, szinte új telefonok éppúgy érkeznek, mint hibás vagy mára már értéktelen készülékek.

Hol adják el a megvett telefonokat?
Jelenleg kereskedőknek értékesítjük őket bel- és külföldön, de hamarosan magánszemélyeknek is lehetőséget biztosítunk, hogy az ellenőrzött minőségű, szép készülékeket közvetlenül tőlünk vásárolják meg.

Mennyit ér egy használt mobiltelefon?
A mobiltelefonok nagyon gyorsan elveszítik értéküket. Általánosságban elmondható, hogy egy fél éves készülék eredeti árának 60-80%-át éri, egy év után 50-60%-át, és 18 hónapos korában már csak 30-50%-át.

Ki áll a RENDO mögött?
A cég 100%-ban magyar magánszemélyek tulajdonában áll.

Honnan jött az ötlet?
Tudatosan kerestük a megoldást arra, hogy hogyan lehetne a háztartásokban és cégeknél évről-évre felhalmozódó már nem használt mobiltelefonokat megvásárolni és továbbértékesíteni. Mivel az internetes kereskedelem egyre inkább mindennapjaink részévé válik, kézenfekvő volt hogy ezt a csatornát kell használnunk. A konkrét megvalósítás persze nem ment ilyen egyszerűen.

Mi a RENDO célja?
Magyarországon évről-évre több millió használt telefon kerül a fiókokba, melyek jelentős része működőképes. Elsődleges célunk, hogy minél több mobiltelefon-tulajdonost meggyőzzünk arról, hogy érdemes eladnia már nem használt telefonját, mert mások azt még szívesen használnák. E mellett arra is törekszünk, hogy az elmúlt 15-20 év során a háztartásokban és a cégeknél felhalmozódott, kereskedelmi értékkel már nem rendelkező készülékekből is minél többet összegyűjtsünk, hogy azok újrahasznosításával tevékenyen hozzájáruljunk környezetünk megóvásához.

Van a RENDO-nak versenytársa?
A RENDO üzleti modellje egyedülálló, gyors és kényelmes megoldást kínál a használt telefonok értékesítésére. A hagyományos csatornákat, aukciós és apróhirdetési portálokat, használt telefon kereskedőket nem konkurensnek, hanem partnernek tekintjük, folyamatosan dolgozunk ki együttműködési programokat.

Mik a jövőbeli terveik?
A mobiltelefon katalógust folyamatosan bővítjük további készülékekkel, a későbbiekben pedig új termékkategóriák, további műszaki cikkek kerülnek majd a felvásárolt termékek körébe. Olyan szolgáltatásokat fejlesztünk, amelyek üzleti partnereink értékesítését képesek lesznek jelentősen növelni. Hosszabb távon pedig nem tartjuk kizártnak a külföldi terjeszkedést sem.

További kérdésekre is választ talál itt.